Д-р Мехмед: Ще си търся правата във Върховния административен съд

4
В законоустановения срок ще обжалвам решението на Административния съд в Русе, заяви отстраненият кмет на Ветово
В законоустановения срок ще обжалвам решението на Административния съд в Русе, заяви отстраненият кмет на Ветово Видео: Кис 13

Административният съд в Русе потвърди решението на Общинската избирателна комисия /ОИК/ във Ветово, с което предсрочно са прекратени пълномощията на кмета на Общината.

Делото бе образувано по жалба на д-р Мехмед Мехмед с мотивите, че решението на ОИК е неправилно, издадено при съществени процесуални нарушения и материална незаконосъобразност.

В хода на производството, съобразявайки посочените от жалбоподателя основания, изразените становища на страните и събраните по делото писмени и гласни доказателства, съдът е счел, че оспореният административен акт е законосъобразен, постановен при доказани обстоятелства за неотстранена в срок несъвместимост на длъжността кмет с дейност като едноличен търговец.

В мотивите си съдът е посочил, че съгласно разпоредбите на Закона за местното самоуправление и местната администрация избраните за кметове лица не могат да извършват търговска дейност по смисъла на Търговския закон. Неизпълнението дори само на едно от изискванията на разпоредбата е достатъчно основание за предсрочното прекратяване на пълномощията. Въз основа на установената фактическа обстановка съдебният състав е счел, че процесното решение е законосъобразно и отхвърли оспорването като неоснователно.

За Новините на телевизия КИС 13 отстраненият кмет д-р Мехмед Мехмед заяви, че ще обжалва пред Върховния административен съд. Това може да стане в 7-дневен срок от съобщаването му на страните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари