Д-р Любомир Димитров: Патриотичен и морален избор е да се ваксинираш

0
"Здравните системи в света са основани на много прост принцип той се нарича солидарност", каза д-р Димитров
"Здравните системи в света са основани на много прост принцип той се нарича солидарност", каза д-р Димитров Видео: Евроком

Бих казал, че е патриотично да се ваксинираш. Ваксините са много велико нещо. Някои хора се страхуват от нея, защото била създадена за много кратко време, това е основен аргумент за тях. Но нека да видим защо ваксината се създаде толкова бързо за 10 месеца - това е страхотно постижение

Това коментира кардиологът д-р Любомир Димитров от болница „Св. Екатерина“ в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич".

"Производителите са отговорили на този въпрос, много административни етапи бяха прескочени или да се направят за много кратки срокове. Производителите на ваксините откровено бяха подложени на натиск, Доналд Тръмп открито се опитваше да натиска Пфайзър за производството на ваксината. "

"Как да оборим теорията, че ще ни чипират, ами няма как. Всеки интелигентен човек знае, че това няма как да се случи. Ние отдавна приемаме части от генетичен материал, огромна част от храните, които модифицираме са генно модифицирани. Генната модификация на храните спасява човечеството от глад. Ние ядем генно модифицирана царевица от десетилетия, но не сме се превърнали в кочани за царевица", допълни д-р Димитров.

"Няма да има разделение на хората на касти според това дали са ваксинирани или не са ваксинирани. Вероятно хората, които не се ваксинират без да имат основателна причина за това ще се наложи да се съобразяват с някои ограничения, които ще са чисто комерсиални. Вероятно тези хора няма да могат да летят със самолети, защото Австралийската авиокомпания вече обяви, че няма да допуска на борда си хора, които не са ваксинирани", каза още той.

"Здравните системи в света са основани на много прост принцип той се нарича солидарност. С по-обикновени думи - богатите и здравите плащат повече, за да може да се лекуват бедните и болните. На същия принцип са и ваксинациите - здравите и младите се ваксинират, за да може да осигурят безопасна среда на хората, които по медицински показания не могат да се ваксинират. Ваксинирайки се ние не защитаваме само себе си, ние защитаваме хора, които по стечение на обстоятелствата имат противопоказания да се ваксинират. Морален избор, за мен това е и въпрос на патриотизъм. Спомняте ли си какво каза британката, която се ваксинира - "Аз го направих за Великобритания".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари