Д-р Йован Даскалов: Храната се отразява на възможността за забременяване

1
Хората започнаха интензивни тренировки, които променят женската структура, заяви още лекарят
Хората започнаха интензивни тренировки, които променят женската структура, заяви още лекарят Видео: NOVA

Хората започнаха интензивни тренировки, които променят женската структура, заяви още лекарят

Всяко младо семейство започва да планира бебе след като вече канализира живота си, което води до закъсняване на бременността. Тази тенденция започна в САЩ. Всеки един гони нещо, но като се обърнем назад виждаме, че нещото е едно празно пространство. Първата бременност вече надхвърля 30-годишна възраст. Преди границата беше доста по-ниска”. Това заяви акушер-гинекологът д-р Йован Даскалов, цитиран от NOVA.

За израза „възрастна първескиня” той каза, че тези неща са написани в учебниците преди години. Тогава се е смятало, че това е жена на 35 години. „Вече нещата се променят чисто физиологично, начина ни на живот, храненето е по-различно. Хората започнаха интензивни тренировки, които променят женската структура. Храненето променя много”, каза лекарят.

Той обясни, че вече има момичета на 9-10-годишна възраст, които са в цикъл. „Когато цикълът започне в по-ранен срок, вторият пубертет също ще дойде по-рано. 24-25-годишна възраст е добра възраст за начало на бременността”, каза Даскалов.

Той изтъкна колко важен е начинът на живот на майката – дали е употребявала наркотици, дали е имала безразборни полови контакти. Храната също се отразява на майката. „Всяко гърненце да си намери похлупака, когато намериш точния човек – дали на 22, дали на 52, започваш да мислиш за семейство”, обясни гинекологът.

Акушерките се радват, когато имат много работа и страдат, когато тя намалява”, обясняват специалистите, които водят раждания Деница Илиева и Райна Хаджиева.

Това е проява на женска енергия, това е умение да водиш и да създаваш синхрон”, обясни акушерката Райна Хаджиева. Деница Илиева помни първото раждане, което тя е водила. "Раждането има собствен ход и не трябва да го пришпорваме", обясни Деница Илиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари