Д-р Георгиева има своя версия за смъртта на 3-годишното дете

2
По думите ѝ детето е чакало 30 минути за прием, но през това време състоянието му е не е било тежко
По думите ѝ детето е чакало 30 минути за прием, но през това време състоянието му е не е било тежко Видео: bTV

Според родителите Д-р Елена Георгиева е отказала в продължение на часове да хоспитализира детето им.

Пред bTV проговори лекарката, която според родителите на починалото 3-годишно момче, е отказвала в продължение на часове да го хоспитализира в столичната педиатрична болница „Проф. д-р Иван Митев”. Д-р Елена Георгиева разказва друга версия. По думите ѝ детето е чакало 30 минути за прием, но през това време състоянието му е не е било тежко.

„В 1:30 часа ми бяха предоставени документите. Някъде около 2:00 часа детето беше прието. През този половин час установих, на базата на клиничния преглед, че става въпрос за дете, което има нужда от болнично лечение, но не и от интензивно болнично лечение, уточни д-р Елена Георгиева.

Педиатърът разказа, че е предложила на родителите - детето да бъде настанено за лечение в пулмологичната клиника на „Александровска” болница, но те са отказали. Тя допълни, че състоянието на малкото дете е позволявало то да бъде преместено в друго лечебно заведение.

„Беше в увредено общо състояние. Лежеше на болничната кушетка, с белези на интоксикация, но не и с дихателна недостатъчност и сърдечна недостатъчност”, посочи още медикът.

Д-р Елена Георгиева е категорична, че не е имало забавяне в лечението на детето. Цялата на педиатъра гледайте в централната емисия на новини на bTV.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Не може да ядеш кисело зеле и фасул, пък да очакваш Тиха и свята нощ.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари