Д-р Емил Парашкевов от КОЦ - Русе: Най-важното е правилната и точна диагноза

23
Д-р Емил Парашкевов е от онези изключителни специалисти, с  които всяка болница би се гордяла
Д-р Емил Парашкевов е от онези изключителни специалисти, с които всяка болница би се гордяла Снимка: КОЦ-Русе

Не е лесно да виждаш туморни образувания и да съумееш да кажеш голата и страшна истина на човека срещу теб

Д-р Емил Парашкевов е от онези изключителни специалисти, които с един поглед умеят да видят общата картина на един проблем.  Работохолик, непримирим към грозното, лъжата и безчестието, той бързо се налага като безспорен специалист в образната диагностика в Русе, и обичан колега. Неговият професионализъм надхвърля мащабите на едно болнично заведение. Налага му се да работи на няколко места, заради очевидната липса на експерти в здравната система на България. 

Още от ученическата скамейка младежът знае, че ще се занимава с медицина. Без никой от семейството му да го насочва, той избира предизвикателствата на хуманната професия. След завършването на Английска езикова гимназия в Русе, Емил поема към Медицинския университет във Варна. 

Бързо разбира, че е привлечен точно от образната диагностика, вероятно защото едно от хобитата му е дигиталната фотография. А те са взаимосвързани. 

Междувременно започва е неговата страст към компютрите, музиката, животните и ….археологията. Да! Д-р Парашкевов живо се интересува от историята и произхода на живота на земята, което внася допълнителен колорит в ежедневието му. 

След завършването на своето образование, младият лекар се завръща в родния Русе.  Така от 1991 г. до 2015 г. работи в МБАЛ - Русе /сега УМБАЛ Канев/ в Отделение за Образна диагностика

Днес е неделима част от екипа на КОЦ – Русе, а пациентите му имат 100% доверие, защото диагнозите му са прецизни. 

Не е лесно да виждаш туморни образувания и да съумееш да кажеш голата и страшна истина на човека срещу теб. Д-р Парашкевов е научил много за болката и тъгата в този момент. Непримирим е в лечението и борбата с раковите заболявания, истински всеотдаен е, щом става дума за спасяването на човешки живот. 

Не крие, че денят му е натоварен.  „Започвам рано работа, в 7.30 часа съм в  КОЦ-Русе. След това отивам УМБАЛ Медика, после доболнична практика- към Диагностичен център СкенДиагностик, договор с РЗОК и платени изследвания, след това home office online - разчет на снимки и скенери за други две болници. Всъщност май нямам почивка.“ , разказва лекарят. 

Опитва се да балансира професионалния и личния живот. Категоричен е, че при добра организация, се получава. Но признава, че има моменти, в които се чувства особено претоварен и се пита докога ли всъщност ще издържи на това темпо. 

„Работата за мен е постоянно предизвикателство. Тя ми носи се само удовлетворение, а и забавление. Не случайно когато се прибера у дома, аз не мога да стоя без да правя нищо. Включвам компютъра и чета за новостите в моята специалност, в медицината, гледам да повиша квалификацията си колкото се може повече. Това е от изключителна важност в нашата професия. Науката се развива и ние трябва да сме в крак с нейните крачки. Защото на следващия ден, от моите знания ще зависят човешки животи. Няма по-трудно в моята дейност от точната и правилна диагноза, казва д-р Парашкевов. 

Той сигурно знае, че е отговорен човек, перфекционист, прекалено отдаден на професията дори. За близките му и семейството му е трудно да следват ритъма на неговото ежедневие, но винаги го подкрепят и адмирират работата му. И той им е благодарен. Защото всички усилия и жертви придобиват смисъл след думата  „Благодаря“, казана от пациент на д-р Емил Парашкевов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    Проф. Д-р Ст. Станчев,дм
    Д-р Е. Парашкевов е специалист на много високо ниво в своята област. Свидетел съм на неговото професионално развитие, огромното желание и стремеж да е сред най добрите в професията. Свидетел съм и на огромното му желание да помогне на всеки пациент за неговото лечение, стараейки се да ракрие тайните на неговото заболяване. Иновативен, познаващ почти до границите на човешкото съвършенство възможностите на най съвременната техника. Д-р Емил Парашкевов е Лекар и Човек, и трябва да сме благодарни, че имаме такъв специалист в гр. Русе.
  • 13
    2
    За д-р Парашкевов - Респект!
    Невероятен Човек - с главно "Ч", е преди всичко д-р Парашкевов! Като пациент съм бил при него за диагностика - влязох с притеснение, посрещна ме дружелюбно, без дори да ме познава все едно, че сме приятели, обясни ми спокойно, разбираемо и професионално диагнозата, излязох от кабинета с чувство на благодарност, че ги има такива добри лекари. Впечатлен съм от прецизната му работа и никога няма да забравя това страхотно добронамерено отношение към мен от д-р Парашкевов. А, след неговия преглед ми предстоеше операция - премахване на три камъка в бъбрека.
  • 14
    1
    Браво
    Да си жив и здрав, докторе! Благодарим ти! Че има един *специалист* образна диагностика в Медика, дето .... а бе, по-добре да не разправям!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари