Д-р Аспарух Илиев: Бременността представлява риск за повишена смъртност, ако сте с Ковид

0
Неваксинирани, непреболедували и заразени бременни имат повишен риск от смърт, усложнения и загуба на плода
Неваксинирани, непреболедували и заразени бременни имат повишен риск от смърт, усложнения и загуба на плода

Бременността представлява риск за повишена смъртност, ако се разболеете от Ковид

 Неваксинирани, непреболедували и заразени бременни имат повишен риск от смърт, усложнения и загуба на плода. В този смисъл бременността е рисков фактор за по-тежко протичане на Ковид. РНК ваксините се препоръчват за всички бременни във втори и трети триместър (след 13 седмица), като проучванията не показват никакви сериозни усложнения и проблеми извън типичните за неваксинираните бременни (втората препратка с данни от американския CDC).

Всеки гинеколог и акушер следва да препоръча на бременните си пациентки ваксиниране. Преценката дали да се ваксинират или не е в ръцете на бъдещите майки, но те трябва да получат обективна и точна информация за повишеният им риск при заболяване с Ковид. Всичко е баланс на полза/риск.

Д-р Аспарух Илиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук