CNN: Путин прехвърли "играта" в предния двор на Америка

1
В САЩ са разтревожени от прелитането на руски бомбардировачи Ту-160 във Венецуела
В САЩ са разтревожени от прелитането на руски бомбардировачи Ту-160 във Венецуела

В САЩ са разтревожени от прелитането на руски бомбардировачи Ту-160 във Венецуела.

Руският президент е решен да възстанови влиянието на Русия до нивата на СССР, твърди бивш служител на американското военно разузнаване

С последните си действия руският лидер Владимир Путин показа на САЩ, че е напълно в състояние да прехвърли глобалната стратегическа "игра" в предния двор на Америка, пише Епицентър.бг. 

Според CNN изпращането на стратегическите бомбардировачи Ту-160 във Венецуела е предизвикало забележимо напрежение сред американските експерти и медиии. Кореспондентът на CNN Брайън Тод описа прелитането на руските "Бели лебеди" във Венецуела като "тревожен сигнал" за властите в САЩ, коментира руската преса.

"Путин явно се опитва да предупреди Вашингтон, че може "да прехвърли играта в нашия двор" и че Русия притежава значителен боен потенциал", цитира CNN думите на бившия помощник на министъра на отбраната на САЩ Дерек Шолет.

Според мнението на американския експерт Владимир Путин и президентът на Венецуела Николас Мадуро вероятно са замислили план против САЩ, доколкото сътрудничеството им се осъществява около бреговете на Америка. Бившият служител на военното разузнаване на САЩ Тони Шафър също смята, че руският президент "е дал ясно да се разбере", че е решен "да възстанови влиянието на Русия до нивата на СССР".

Руската преса отбелязва също, че американските експерти не казват и дума за това, че американски ескадрили са дислоцирани навсякъде около руските граници. Техни бомбардировачи, способни да носят ядрени заряди, например не един път са участвали в учения и са прелитали близо до границите на Русия в Прибалтика. 

Източник: Епицентър.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари