Чуждестранни стажанти учат малчугани на английски език в Русе

0

С подкрепата на Община Русе, доброволци от Камерун участват в националния проект „Светът като детска площадка“ на международната студентска организация АИЕСЕК. Чуждестранните гости преподават английски език на деца от детски градини.

Целта на проекта е в рамките на 6 седмици децата в най-ранна възраст да опознаят различни култури и националности, да се научат на толерантност към други етноси, докато развиват езиковите си познания по английски език.

Стажантите преподаваха в ЦДГ „Здравец“ и ЦДГ „Слънце“. От първостепенно значение е предоставянето на възможност на най-малките да придобият от англоговорящи преподаватели добри познания по езика, които ще бъдат една чудесна основа за бъдещото им развитие. Чрез обучителни игри и песни се цели децата да се научат да говорят английски.

За децата се оказва вълнуващо да имат преподаватели, които са представители не само на друга държава и континент, но и на друга раса. „Доброволците подбудиха у децата интерес към опознаване на света, географското положение на Камерун, както и начинът на живот на живеещите там“, уточни Лили Ангелова, директор на ЦДГ „Здравец“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари