Чужденци масово отменят резервации в Банско

0
От бранша настояват туристи със сертификат за извършена ваксинация да не подлежат на тестване по границите
От бранша настояват туристи със сертификат за извършена ваксинация да не подлежат на тестване по границите Снимка: БГНЕС

За масова отмяна на резервации съобщават хотелиери в Банско

Като основна причина те посочват влязлото от тази нощ изискване за отрицателен PCR тест на влизащите в страната чужденци, уточнява БНР.

От бранша настояват туристи със сертификат за извършена ваксинация да не подлежат на тестване по границите.

Отмяната на резервации е започнала още при обявяването на новите мерки по границите от страна на българските власти, но най-силно отливът на туристи се е усетил днес, споделя Зорка Тумбакиева от Съюза на туристическия бизнес в Банско:

"Има хотели, в които 100 процента от резервациите от 1-ви са отменени. Голяма част от резервациите са отменени за след 12-и. Очаквахме февруари ваксинирани гости от Израел да дойдат. Засега не вървят очакванията ни. Ще имаме запитвания към министерството и към здравния министър дали не може за хората, които са ваксинирани, да няма изискване за PCR-и. Това не беше опоменато в заповедта. Все пак имаме още два месеца до края на сезона, на които колегите се надяват все пак на нещо".

Хотелиери предупреждават за провал на зимния сезон в курорта и то седмици след като Банско се напълнило с туристи от Румъния, Турция, Сърбия и Чехия.

На граничните пунктове с Гърция драстично е намалял потокът на влизащи в страната ни леки автомобили, потвърдиха граничните власти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари