Чудовищно насилие над бездомно куче в София

2
Свидетели разказват, че това насилие продължава от години
Свидетели разказват, че това насилие продължава от години Снимка: YouTube

Свидетели разказват, че това насилие продължава от години

С публикация във Фейсбук организацията Animal Rescue Sofia съобщава за установен случай на чудовищно насилие над бездомно куче в София.

София. 12 без 15 през нощта.

Човек излиза от дома си и примамва с храна бездомно куче.

Кучето подтичква след него, щастливо размахало опашка.

Четири часа по-късно, същият човек се появява. Носи кучето на ръце и го захвърля край пътя. Кучето не помръдва. Вече не тича, защото има счупени кости и множество порезни рани. Не маха с опашка, защото изпитва неистова болка .

Там го намират сутринта съседи.

Кучето е Мечо.

Десетина годишно момче, обичливо и добронамерено.

Сега Мечо е при нас.

Направихме малко разследване. Издирихме и изгледахме видео записите от околни охранителни камери. Не бяхме готови за това, което видяхме.

Задавахме въпроси и получихме ужасяващи отговори.

Свидетели разказват, че това насилие продължава от години. Че са чували писъците на безброй кучета и котки, че са намирали осакатените им трупове. Че са търсили съдействие от полицията, но не са го получили...

Ние вярваме, че за да заработи системата, трябва да я накараме да работи. Предадохме на полицията записите от камерата, имената на десетки свидетели (сред тях и деца, видели и чули неща, които никой не трябва да вижда и чува); епикриза от Централна ветеринарна клиника, където настанихме Мечо за денонощно наблюдение през първите няколко дни, след намирането му. Епикриза, в която се констатират счупените кости и порезните рани.

И докато заедно с доктор Златинов се борим за Мечо, очакваме с нетърпение полицията и прокуратурата да си свършат работата по начин, който да прекрати тази чудовищна жестокост, продължила дълго и отнела незнайно колко животи.

Защото, според законите на България, насилието срещу животни е престъпление. И е време за престъпленията да има наказания.

Animal Rescue Sofia

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Кос
    Изрод мръсен,дано да го покъсат от бой в затвора, където му е мястото.И крайно време е всички съучастници с тихата си безпричасност да поемат отговорност.Да бъде измъчван както потърпевшите му!
  • -5
    3
    djskk
    Аман от тези животни! Не ви е грижа за хората! Когато хората са бити, ограбвани или убивани - дори няма подобно заглавие! Но за животните сълзи чак пускате! Важни са хората, а не животните!
  • 8
    2
    аз
    къв е тоя болен мозък бе, ебати уруда долен....
  • 15
    1
    Гошо куче лошо
    Ако си готов да нараниш животно, си способен да нараниш и човек. Това за мен е завършен съдист и за такава крайна степен задължително лишаване.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари