Чудо спаси пътниците в кошмарното меле на пътя Русе - Бяла

0
Във верижната катастрофа като по чудо няма пострадали, дете се е разминало само с уплаха
Във верижната катастрофа като по чудо няма пострадали, дете се е разминало само с уплаха Видео: Кис 13

Поредна тежка катастрофа стана днес на пътя Русе - Бяла.

Около 11:00 часа преди разклона за село Тръстеник един в друг се блъснаха 2 тира и 3 леки автомобила. Като по чудо верижната катастрофа се размина само с материални щети.

Пътно-транспортното произшествие е станало на участък след баир, където изпреварването е забранено. По първоначална информация, тир с турска регистрация, който превозвал извънгабаритен товар, попаднал в задръстване и намалил скоростта си. Непосредствено зад него се движили два румънски автомобила – „Ситроен“ и „Опел“. Най-вероятно заради неспазване на дистанция и несъобразена скорост, шофьорите не са успели да намалят навреме и да избегнат сблъсъка. Така в камиона се ударила френската кола, а немската се забила в нея.

Зад тях пък се движел ТИР с българска регистрация. Той на свой ред блъснал „Опел“-а отзад, като по този начин двата леки автомобила останали затиснати като в сандвич между камионите. Трети румънски автомобил сложил капак на верижната катастрофа.

По чудо при инцидента няма пострадали хора. В единия автомобил е пътувало малко дете, което се разминало със силна уплаха.

Причините и обстоятелствата довели да инцидента се изясняват.

Заради катастрофата движението в участъка бе затруднено, като и в двете посоки автомобилите минаваха в свободната лента.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари