Чудният свят на музиката

1

На 7 август отвори врати поредното лятно ателие на Регионална библиотека "Любен Каравелов"

"В чудния свят на музиката" се събраха русенски деца с интерес към това изкуство на възраст от 1 до 4 клас. Още на първото занятие участниците се запознаха с велики композитори от цял свят и видовете музикални инструменти. Направиха си собствени маракаси и барабани от еко материали.

Вторият ден изненада децата със специален гост - Димитър Косев - главен диригент на Държавната опера Русе. С негова помощ те узнаха много тайни от света на симфоничните оркестри - какво работи диригентът и защо размахва някаква сякаш вълшебна пръчица, без да изрича заклинания? Димитър Косев отговори на много въпроси, които интересуваха бъдещите музиканти, като има ли жена диригент; може ли той да дирижира без палка и дали се използват две палки едновременно; какво се случва, ако диригентът е левичар и защо не може да се дирижира с къси панталони. Харизматичният Димитър Косев създаде невероятно топла и приятелска атмосфера, отговори търпеливо и с чувство за хумор на всички въпроси, посвири на децата на пиано и с удоволствие изслуша техни изпълнения. Днес и той, и участниците намериха нов приятел. Г-н Косев получи рисунки като подарък, а домакините от библиотеката бяха подготвили за него ВИП читателска карта и любопитни подаръци. Никой не искаше ателието да приключи, а гостът обеща да дойде отново със свои колеги - музиканти от русенската опера.

Ателието "В чудния свят на музиката" ще продължи до 11 август, а негов ръководител е Емилия Димитрова - студент по оперно пеене в Национална музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" - София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари