Читалището в село Червена вода получи почетен знак от Областния управител

2

Едно от първите читалища в Северна България отпразнува 150 години от основаването си

Това е Народно читалище „Тома Кърджиев – 1873“ в село Червена вода, което днес посрещна годишнината си с богата тържествена програма. Сред гостите на събитието бяха областният управител Данаил Ковачев, кметът на Община Русе Пенчо Милков, председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, народният представител Златан Златанов, както и други представители на държавната и местната власт.

Данаил Ковачев удостои екипа на културната институция със знака на областния управител. Отличието бе присъдено за активна читалищна дейност, принос към културното развитие на региона и по случай годишнината. „Пожелавам Ви здраве, творчески устрем и още много успехи! Бъдете радостни и горди от постигнатото, защото читалищното дело, което развивате тук е пример за подражание в изграждането на достойни българи. Бъдете вдъхновители и не спирайте да предоставяте пълноценна възможност за изява и развитие на творческите заложби на бъдещите поколения“, каза Ковачев. „За век и половина тази културна институция се превърна в неотменна част от живота на хиляди хора. Вашата дейност е сред стожерите в укрепването на българщината и в единението на народа. Нека не забравяме обаче, че съхраняването паметта на нацията е споделена отговорност и всеки от нас има своя ангажимент към тази кауза, защото от нас зависи по-доброто бъдеще“, допълни областният управител. Ковачев благодари на екипа на читалището за усилията, които ежедневно полагат в своята работа и изрази увереност, че институцията, че ще продължи да е притегателен център за млади и възрастни.

Надявам се сегашните читалищни дейци да се вслушат в гласа на младите, така както младите и буйни революционери са дали началото на тази дейност. Новото, младото поколение на България може да даде своя дан в развитието на подобна обществено полезна дейност“, сподели Ковачев.

Читалището в Червена вода получи плакет и от кмета Пенчо Милков. Същевременно Иво Пазарджиев връчи на Народно читалище „Тома Кърджиев – 1873“ поздравителен адрес от свое име и парична награда от ВМРО. Председателят на читалището Светлана Йорданова и секретарят Силвия Бърдарова получиха поздравителни адреси от Съюза на народните читалища. Те им бяха връчени от Мануела Симеонова, която е част от Регионален експертно-консултантски и информационен център „Читалища” (РЕКИЦ) – Русе. От Съюза на народните читалища изпратиха и грамота за екипа на културната институция в Червена вода. С грамоти за принос в читалищното дело бяха отличени още Димитричка Коджабашева и Марко Марков.

На събитието присъстваха също така директорът на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ Теодора Евтимова, управителят на Районен кооперативен съюз Пенка Пеева, която е сред основните спонсори на събитието, кметът на Червена вода Людмила Маринова, както и кметове на редица съседни населени места.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    SiC
    Нашето читалище е най - доброто.Коментар едно е зловонен и шъ съ бориме
  • 0
    2
    SiC
    Възмутени сме
  • 1
    1
    Не важите Червена вода!
    Читалището на Наколову получи много повече, поради простата причина, че ТЪЩАТА на Малкия Прост Кмет, оф Мук, е от Наколову. Светът винаги се е въртял около някоя мръсна КОРва. В нашият случай, онази С Вазелина, понастоящем метреса на Либиеца и тъпа селянка живееща в Низкофо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари