Чистят фасадата на Община Русе

4
Работници премахват наслоеното с години зацапване от кацащите гълъби
Работници премахват наслоеното с години зацапване от кацащите гълъби

Работници премахват наслоеното с години зацапване от кацащите гълъби

За първи път от години започна почистване на част от фасадата на сградата на Община Русе. Екип от работници днес се захвана с металните декоративни решетки от страната на официалния вход откъм улица “Борисова“.

За да се стигне до високите части, се използват общинската вишка и специализирана техника. Премахва се наслоеното с годините зацапване от кацащите гълъби. Въпреки че има поставена мрежа от вътрешната страна на архитектурните метални елементи, тя не е пречка птиците да кацат по квадратите, да вият гнезда и да отглеждат потомство. В резултат с течение на годините високите близо 10 метра четири пана при централния вход са в окаяно състояние, а в основата им има натрупани купчини от птичи екскременти, предаде Русе Медиа.

Днес започна обработката на двете леви пана, като освен с водоструйка се обработват и с препарат. Правени са тестове кое ще се окаже най-удачно и към момента това, с което се почиства, е обикновена белина. Има видима разлика между почистени и нетретирани метални орнаменти, но не е ясно за колко време решетките ще останат в това състояние, тъй като птиците се бяха махнали оттам само за времето, докато има хора наблизо.

Проблемът с гълъбите и гларусите, които кацат по сградите и цапат фасадите и пространствата, не е само в Русе. Всеки град търси различни варианти да се справи, а в Бургас например преди година темата дори влезе в дневния ред на Общинския съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 11
    10
    Иван Нафтата
    Целият град разкопан и в мръсотия и буренясал, а наш Пънчо фасадата на сградата на общината чисти. Вместо това да вземе да изчисти сградата от присъствието си в нея, че съсипа града.
  • 15
    9
    Съседа от Нисово
    В Русе рояци от комари,а Пенчо си прави пиар и селфита.Срамота!
  • 18
    8
    Милю
    .....а вътре мръсотия до шия от плужеци, калинки и пенсионни мравчици, зад фасадата се крият.
  • 14
    7
    Моето Име
    Леле, тез в общината само серат и цапат.
  • 14
    6
    88
    Да оправите улиците, би било по-добре. Сградата на общината не ме вълнува, дали е чиста или не. Пенчо и неговите моми да я измият!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари