Чинии - менте се пукат докато ядете!

0
Долнокачествени китайски сервизи, заливащи пазара напоследък, превръщат обяда и вечерята в истински кошмар /снимката е илюстративна/
Долнокачествени китайски сервизи, заливащи пазара напоследък, превръщат обяда и вечерята в истински кошмар /снимката е илюстративна/

Долнокачествени китайски сервизи, заливащи пазара напоследък, превръщат обяда и вечерята в истински кошмар, алармират разочаровани потребители.

Рекламирани като перфектно изработени чинии и чаши се пукат още при първото ядене от горещината на манджата или топлата напитка. Като капак на всичко, посудата не издържа и в миялните машини, явно негодна да издържи на висока температура, пише Всеки ден.

Китайското менте няма нищо общо с добрите порцеланови съдове за хранене, които оцеляват с години на всякаква обработка. В същото време, търговците не си поплюват и са наслагали масово високи цени на иначе нашарените с ефектни фигурки сервизи. Шест малки и шест чинии за основно ястие се продават в малките магазинчета в столицата за около 60 лева, оплакват се възмутените купувачи.

Купихме уж красив сервиз за хранене, но още като сипахме супа в една от чиниите, тя се пукна. Как не ги е срам да продават тия некачествени китайски ментета", възмутени са родните потребители на чуждите боклуци. Не купувайте китайските сервизи, защото ще се окаже, че са за еднократна употреба.

Предлаганото на нашия пазар няма нищо общо с финия източен порцелан, който страната изработва за вътрешния си пазар, предупреждават от Федерацията на потребителите.

По-добрият вариант е да се снабдяваме с българските съдове, които макар да изглеждат по-скромно, са доста по-качествени и издържат на всякаква термична обработка, категорични са експертите на организацията.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари