Чикагото иска политическо убежище в Русия

0
Венцислав Ангелов - Чикагото ще иска политическо убежище от партия "Хизбула" в Ливан или в Русия
Венцислав Ангелов - Чикагото ще иска политическо убежище от партия "Хизбула" в Ливан или в Русия

Обявен за национално издирване кандидаткмет от Русе ще иска политическо убежище от партия "Хизбула" в Ливан или в Русия. Това заяви Венцислав Ангелов - Чикагото /46 г./ още преди Върховният касационен съд /ВКС/ да потвърди присъдата му. След като висшите магистрати я намалиха от 6 г. на 3,6 г. затвор, той заряза предизборната си кампания и изчезна.

"Венцислав Ангелов не е открит за изпълнение на присъдата и Общинската избирателна комисия ще бъде уведомена, когато бъде задържан", уточниха от окръжната прокуратура в крайдунавския град. Ако не го намерят в България, ще се издаде европейска заповед за арест чрез Интерпол.

М.г. Чикагото беше осъден от окръжния съд в крайдунавския град за участие в наркотрафик на 5,171 кг кокаин за 1 448 132 лв. от Перу за Европа. Великотърновският апелативен съд /ВТАС/ потвърди присъдата му. Решението на ВКС е окончателно и не може да се обжалва. Осъденият вече е излежал 10 месеца след ареста му от 21 август 2011 г. до 3 юли 2012 г. Той обаче се страхувал, че в затвора ще го ликвидират. Само зад граница можел да продължи делото си и да стигне до Европейския съд за правата на човека.

Учредителят на Народна патриотична партия "Промяна" беше издигнат за кмет от Националната републиканска партия. Регистрацията му в Общинската избирателна комисия /ОИК/ изпревари решението на ВКС и му осигури предизборен имунитет. "В Изборния кодекс липсва нормативна уредба как следва да се постъпи", обясниха от ОИК. Прокуратурата надзиравала изпълнението на наказанията и трябвала да прецени дали да се конвоира Ангелов до затвора със съдебна охрана.

Чикагото нашумя миналото лято след 24-часов арест за банков терор с разпространен клип в Youtube и призиви към вложителите да теглят парите си. Той се включи активно във февруарските протести преди 3 г. и създаде група "БАСТА" във Фейсбук. После отстъпи името на новосъздадената партия от отцепници в ГЕРБ и учреди своята "Промяна". Беглецът има 7 деца от няколко брака и 4 предишни присъди, включително условна и 2 глоби.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари