Четвърти ден без резултат в издирването на 17-годишната Ивана

0
Кметът на Дупница вини родителите и класната на момичето, че са неглижирали проблемите му
Кметът на Дупница вини родителите и класната на момичето, че са неглижирали проблемите му Снимка: Личен архив

Кметът на Дупница ще иска обяснения от директорката и психоложката на учебното заведение, в което учи момичето

Няма резултат от издирването на изчезналата в четвъртък по обяд 17-годишна Ивана от Дупница. Това съобщи този следобед кметът на града Първан Дангов, предаде БГНЕС.

Той бе категоричен че "утре ще разпореди вътрешна проверка на гимназията, където е учило момичето, ще иска обяснения от директорката и психоложката на учебното заведение, тъй като на Ивана ѝ било забранено да пие каквито и да било хапчета, защо било така и защо кметът не е информиран, че има психологически проблеми“, каза кметът на Дупница.

Според него целия ресурс на държавата се полза постфактум, посочвайки случаите със Сашко в Перник и този в Дупница с Ивана.

За мен не е нормално детето да излезе, да си остави телефона на класната ръководителка /още в 12 ч. в четвъртък - бел.ред./, и тя да не каже нищо“ , поясни Дангов.

Според него класната ръководителка знаела какво се случва с това дете, контактувайки всеки ден с него.

Не съм контактувал с родителите, те ми знаят телефона, ще ги изслушам когато са готови“, каза кметът на Дупница.

Той обясни, че момичето имало херпес, съучениците ѝ се присмивали, че е болна и не искали да контактуват с нея, подигравали ѝ се, това вероятно е отключило или доотключило състоянието ѝ.

По негово мнение ние родителите, не само на момичето, а като цяло, са виновни за ситуации като с Ивана.

След като знаеш, че имаш проблем с детето си, трябва да поискаш специализирана помощ, да поискаш второ мнение, а не да кажеш: полицията не я намери“, обясни кметът Дангов.

Той каза още, че въобще не е допускал че може да се стигне до този случай с Ивана, което показва, че трябва да се провокира дебат в обществото и сред институциите за проблемните деца.

И днес Ивана Георгиева бе издирвана от полицаи, жандармерия и доброволци, проверявани са множество места, както и районът, обрасъл с гора, храсти и трънаци между Дупница и АМ „Струма“ но за сега без резултат, вече четвърти ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари