Четирима плувци от Рио са излъгали за инцидент

0
Не е имало обир, както го описаха плувците, заяви полицейският шеф Фернандо Велосо
Не е имало обир, както го описаха плувците, заяви полицейският шеф Фернандо Велосо

Бразилската полиция обмисля повдигането на обвинения на група от американски олимпийски плувци за вандализъм и фалшиви показания, заяви шефът на полицията на Рио де Жанейро в четвъртък, обвинявайки ги, че са излъгали за инцидент, предава Reuters, цитирано от Фокус.

Трима от четиримата плувци, въвлечени в инцидента в бензиностанция в Рио, са задържани от напускане на страната, докато трае полицейското разследване. Четвъртият, златния медалист Райън Лохте, се завърна в САЩ в понеделник.

На теория, те могат да бъдат държани отговорни – под тях, имам предвид един или двама от всички четирима – за фалшив сигнал за престъпление и вандализъм“, заяви полицейският шеф Фернандо Велосо на пресконференция. Той добави, че никое от нарушенията не е наказуемо със затвор.
Не е имало обир, както го описаха плувците“, подчерта той.

Полицията започна разследване, след като Лохте заяви пред американска телевизия, че те са били обрани от въоръжени лица, облечени като полицаи, които са спрели тяхното такси в ранните часове на неделя, докато са се прибирали към Олимпийското село от парти.

Велосо заяви, че разследващите са установили, че таксито на плувците е спряло на бензиностанция, където те са се държали разгорещено и са нанесли щети на тоалетната на бензиностанцията.

Те са счупили огледало и поставка за сапун, заяви той, като добави, че са дали общо 100 бразилски реала (31 долара) и 20 долара американска валута като компенсация.

Според Лохте, от тях са били откраднати 400 долара.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари