Четирима души са с обвинения по разследването на "Нексо"

1
Някои от разпитаните ще бъдат включени в програмата за защита на свидетели
Някои от разпитаните ще бъдат включени в програмата за защита на свидетели Снимка: БТА

Някои от разпитаните ще бъдат включени в програмата за защита на свидетели

Над 20 свидетели са разпитани досега по разследването срещу криптоплатформата Nexo, разпити се провеждат и в момента. Някои от свидетелите са изразили опасения за своята сигурност, те ще бъдат включени в програмата за защита на свидетели, съобщи на пресконференция заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Повдигнати са обвинение на четирима души за участие в престъпна група с цел изпиране на пари, данъчни престъпления, компютърни измами и банкова дейност без лиценз. На двама от тях е наложена парична гаранция от 1 млн. лева, други двама се издирват, включително ръководителят на групата.

По думите на Сарафов, според гранична полиция, те не са напускали страната, но има доказателства, че не са в България. Назначени на четиримата са данъчни ревизии, както и на свързаните с тях физически и юридически лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари