Четирима българи загинаха на строителен обект в Германия

0
Осеметажното скеле се срути върху асансьорна шахта тази сутрин малко след 09:00 ч. местно време
Осеметажното скеле се срути върху асансьорна шахта тази сутрин малко след 09:00 ч. местно време

Осеметажното скеле се срути върху асансьорна шахта тази сутрин малко след 09:00 ч. местно време

Четиримата строителни работници, загинали при рухването на скеле на голям строителен обект в Хамбург, са българи предаде ДПА, като се позовава на местните власти, съобщи БТА.

Един работник, който е получил тежки наранявания, остава в критично състояние.

Осеметажното скеле се срути върху асансьорна шахта тази сутрин малко след 09:00 ч. местно време. Противопожарната служба съобщи, че отломките достигат до втория етаж на сградата, до която е било разположено съоръжението. Елементите на скелето трябва да бъдат отстранявани един по един, което забави достъпа до жертвите с часове. На мястото на инцидента работят около 150 спасители.

Причината за инцидента все още не установена. Следователи от хамбургската полиция вече са започнали първоначален оглед. "Въпреки това е много рано да се даде оценка за причината за срутването", каза представител на силите на реда.

Инцидентът е станал в строителната зона "Юберзеквартир" в пристанищния район "Хафен сити", където се изграждат търговски център, ресторанти, офиси и хотели. Това е една от най-големите строителни площадки в Хамбург. Според един от ръководителите на строежа когато скелето се е срутило, на обекта са работили между 1300 и 1500 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Русенка
    В Германия днес е почивен ден. Защо са били на работа? Плаща ли им се извънреден труд? Или някой посредник печели яко от евтиния им труд?
  • 1
    1
    123
    Почти сигурен съм, че са били патладжани. От 5, 4 патладжана в Германия са "строители". И покрадват туй онуй за да има за ремонта на покрива като се завърнат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари