Четири кризисни центъра в Русенско са готови да приемат бедстващи

0
Остава тежка ситуацията в общините Борово, Две могили и Ветово
Остава тежка ситуацията в общините Борово, Две могили и Ветово

Остава тежка ситуацията в общините Борово, Две могили и Ветово

Четири кризисни центъра в Русенско са готови да приемат бедстващи пътници в областта. Те се намират в близост до най-натоварените пътни артерии в района. Там могат да отсядат и спасителни екипи, готови да реагират при нужда. Помещенията са оборудвани с всичко необходимо още през есента.

Обстановката в областта се нормализира постепенно, тежка остава ситуацията в общините Борово, Две могили и Ветово, където беше обявено извънредно положение. Ток и вода няма в общо 9 населени места.

"Кризисният пункт беше отворен в село Бъзън. Имаше закъсали автомобили, но не се е налагало хора да остават и да нощуват в центъра. В селото ни нямаше ток повече от 12 часа, горе-долу два дни нямаше и вода, но пътищата бяха почистени и се справихме. Не сме виждали хубава зима от 7 години", каза Василена Цанкова – кмет с. Бъзън, цитирана от БНТ.

"В готовност сме да настаним хора, ако имат нужда от приютяване", каза Антоанета Ябанозова – директор БЧК - Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари