Четири държави от ЕС вече официално са в рецесия

2
БВП остава на нивото от предходното тримесечие, като в 11 държави има спад на икономиката
БВП остава на нивото от предходното тримесечие, като в 11 държави има спад на икономиката

БВП остава на нивото от предходното тримесечие, като в 11 държави има спад на икономиката

Четири държави от ЕС вече официално са в рецесия, тоест имат две последователни тримесечия с отрицателен ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) спрямо предходното тримесечие, показват данни на Евростат. Това са Дания (две поредни тримесечия на спад на БВП с 0,3%), Естония (две поредни тримесечия на спад с 0,2%), Ниделрандия (със спад от 0,4% през второто и с 0,2% през третото тримесечие) и Австрия (със спад от 0,8% и 0,6%), пише Труд.

През третото тримесечие на годината общо за страните от еврозоната има спад на БВП с 0,1% спрямо предходното тримесечие. Общо за страните от ЕС БВП остава на нивото от предходното тримесечие, като в 11 държави има спад на икономиката. В България ръстът на БВП през третото тримесечие на годината спрямо предходното е с 0,4%, показват данни на НСИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    фена на Путин
    Дългата ръка на Владимир бърка все по надълбоко в гъзовете на евро педерастите. Става много интересно. С един регионален конфликт наИба майката на половината планета. Имено на тая половина дето най-много го мрази. Брилянтен тактик и държавник. С топки от титан. Евала.
  • 9
    1
    русенец
    Интересно, а Русия не е в рецесия. Явно все пак санкциите работят.:)))) Дейба и болшевиките от ЕС, дейба! Ще убият прекрасната идея за ЕС както Горбачов уби източния блок.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари