Четири българки загинаха при катастрофа в Испания

1
Загиналите са 25-годишната Полина и три момичета на 13, 15 и 16 години
Загиналите са 25-годишната Полина и три момичета на 13, 15 и 16 години Снимка: El Correo / стоп кадър

Загиналите са 25-годишната Полина и три момичета на 13, 15 и 16 години

Жена с български произход, на 25 години, идентифицирана като Полина Б., сестра ѝ с инициали Л. и още две момичета са загинали при катастрофа в Испания, съобщава изданието El Español.

Инцидентът е станал в ранните часове на неделния ден, 11 юни. Около 5:50 часа на 38-ия километър на М-608 - двупосочен път, който свързва няколко града в северозападната част на Мадрид - Полина се е сблъскала челно с кола на военната испанска полиция. Пристигналата на място линейка само е потвърдила смъртта на четирите. Другата участничка в катастрофата е оцеляла след силния удар и била откарана в болницата с контузия на белия дроб и лумбална травма, като животът е извън опасност.

Загиналите са Полина, сестра ѝ по майчина линия и още две момичета, като пътничките са на възраст 13, 15 и 16 години. 25-годишната жена пътувала до Койадо Вийалба, за да вземе тримата тийнейджъри, които прекарали нощта на празненства в града, съобщи Дарик.

Полина е ръководела коктейл-бар "Аря", който се намира на известния площад "Пласа де Торос" в Моралсарсал. Друга испанска медия, El Correo, информира, че преди повече от година, заедно със своя приятел Даниел, тя наела и започнала да стопанисва заведението. Хора, които я познават, я описват като "много обичана", "много красива" и че "е било удоволствие да се разговаря с нея", отбелязва испанското издание.

Полина и сестра ѝ Л. Имат обща майка, българка, но различни бащи. "Те бяха много близки" и имаха "много добри" отношения, разказват източници на El Español.

Кметството на Моралсарсал излезе с изявление, в което изразява съжаление за трагичното събитие и пожелава бързо възстановяване на ранената жена, настанена в болница. Кметът е заявил, че ще обяви тридневен официален траур.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    4
    Александър
    За президент кого ша туриме? Бригадефюрер от ДС Гном?
  • 1
    3
    Александър
    Български боклуци! Има ги много тъдява!
  • 1
    2
    Антон Тодоров
    Да почиват в мир
  • 25
    1
    Фотограф
    Българки е твърде екстремно изказване. С български документи е по приемливо.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари