Честване деня на град Гюргево

0

Днес, 20.04.2017 г. от името на Областния управител на Област Русе, доц. д-р Стефко Бурджиев, беше връчен поздравителен адрес на кмета на Гюргево – г-н Николае Барбу.

Поводът бе предстоящите тържества, посветени на празника на гр. Гюргево, които са планирани за периода 21 – 23 април включително. От българска страна присъства и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ г-жа Лили Ганчева, която също поднесе поздравителен адрес на г-н Барбу и благодарности за достигнатото ниво на сътрудничество, доверие и партньорство.

От името на г-н Бурджиев беше изказана дълбока признателност на кмета на Гюргево за подкрепата и достигнатата степен в развитието на българо-румънските отношения, които могат да се приемат като еталон за трансгранични отношения.

В поздравителния адрес беше казано:

„…Бих желал да благодаря на всеки член от сплотения екип на Община Гюргево за споделянето на техните добри практики и традиции с нас!

Вярвам, че заедно сме постигнали наистина много в областта на културата, социалните и икономически отношения и се надявам, че това партньорство и преди всичко приятелство ще става все по-силно и по-силно! Именно за това съм уверен, че ще успяваме да развиваме идеи, които ще допринесат за успеха на нашия регион.

Моля да приемете моите най-добри благопожелания за приятно посрещане на празника и продължаващ успех!“

Г-н Барбу благодари за взаимното доверие и отбеляза, че благодарение на великолепната комуникация между двете институции, сътрудничеството между населените места от Област Русе и Гюргево е на нивото, което виждаме днес.

Специални благодарности бяха отправена и към г-жа Лили Ганчева за изградения изключително силен Еврорегион, който може да бъде взет за пример в партньорството по поречието на р. Дунав.   

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари