Честита мирна и от Бога благословена 2017 година!

0
Патриарх Неофит: Нека Новата година бъде мирна, здрава и благополучна
Патриарх Неофит: Нека Новата година бъде мирна, здрава и благополучна Видео: БГНЕС

„Честита мирна и от Бога благословена 2017 г.!”

С тези думи в словото си след празничната литургия в катедралния храм „Св. Александър Невски” се обърна днес към българския народ Негово Светейшество българският патриарх и митрополит софийски Неофит, предаде репортер на БГНЕС.

Господи, благослови настъпващата година с твоята благост! Дарувай на всички твои люде благодеяния свише, здраве, спасение и във всичко – добър успех! Твоята Света църква, този град и всички градове и страни запази от всяко зло обстоятелство, дарувай мир и безметежие!”, каза патриархът.

„С благодарност към Всеподателя за всички негови благодеяния и за великата му милост към нас отново посрещаме новолетието с молитва, любов, нова надежда и с поглед, отправен в бъдещето. Изпросваме от небесата благословение за всяко наше добро дело, полезно начинание и за всяка наша, очакваща ни в настъпващата Нова година радост, към която ни призовава Господ. Чрез словото на Апостола радостта ни е пълна, защото извира от чистата ни православна вяра в Господа и Бога наш Исуса Христа и от всяко негово слово, от надеждата ни, любовта, с която украсяваме дарувания ни свише живот”, продължи той.

„Нека Новата година бъде мирна, здрава и благополучна, изпълнена с всяко божие към нас Благословение, с добра воля, с нови надежди и с още по-вдъхновени пориви към всичко онова, което е добро, справедливо и съгласно с Божията воля, както се моли църквата в този ден. И както дълбоко в душата си желае всеки от нас!”, изреди благопожеланията си Негово Светейшество.

„Нека радостта от Христовото рождение ни съпътства през настъпващото новолетие. Нека вестта за раждането на Божия син ни укрепва и през Новата 2017 г., а Божият дух, Духът на Мъдростта и на всяка Истина да насочват всички наши мисли и намерения към извършването на добри дела. Защото това , което и Бог, и Светът очакват от нас е да бъдем съработници божии и всячески да допринасяме за осъществяване на Божията воля на земята. И така, подражавайки на Бога и живеейки в мир, в добросърдечие и взаимна любов да въплъщаваме вярата си в дела на щедрост и добротворство”, подчерта патриарх Неофит.

След тези думи всички в храма, които бяха дошли да отпразнуват първия ден от Новата 2017 г. запяха „Многая лета”- химнът на всичко ново и всеопрощаващо, който неотменно свързва българите с нашата свята православна вяра и с църквата ни. Едно единение, което е залогът за дълговечност на древната ни държава и род, устояли сред бурите на времето.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари