Червена вода затвори пътя Русе - Варна

0

Жители на русенското село Червена вода блокираха за петнайсетина минути тази вечер пътя Русе - Кубрат в знак на протест срещу интензивния трафик на тежкотоварни камиони, който преминава през населеното място, предаде БТА.

"Искаме изграждане на обходен път, който да облекчи движението по главната пътна отсечка в селото", обясни един от организаторите на протеста Милко Даскалов.

Той заяви, че има и подписка, в което са се подписали около 500 души.

Причината за интензивния трафик е и ремонтът на моста край село Писанец, по главния път Русе-Разград, който започна на 10 май.

Така движението на тежкотоварни камиони бе пренасочено по пътя Русе-Кубрат, който преминава през Червена вода. Предвидено е временната организация да продължи до 7 август тази година.

Според протестиращите проблемите с трафика по главната улица в селото са свързани с голям шум и невъзможност за почивка, напукани стени на къщите и пропадащи зидове. Лошото състояние на пътя е предпоставка и за катастрофи.

От областната управа информираха, че по-рано днес се е състояла работна среща между представители на институции за решаване на проблема. В най-кратки срокове ще се обсъдят възможностите за ограничаване на скоростта на движението в Червена вода и за поставяне на нови пътни знаци и табели.

Ще бъде изготвено и писмо с предложение до изпълнителния директор на агенция "Пътна инфраструктура" за цялостно преасфалтиране на улицата в селото.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари