"Черна овца в живота": Тодор напусна МВР и стана овчар

2
В момента гледа 130 овце
В момента гледа 130 овце Видео: bTV

В момента гледа 130 овце

Историята е за човек, който наистина обича работа си и става всяка сутрин в 5:00 часа, без да му тежи. Тодор Лапков е един от изчезващите български овчари.

Усещането е такова, което го няма в Пловдив. Съвсем друго е усещането. Вчера бях в Пловдив, получих главоболие, лудница. Аз съм свикнал тука на спокойствие, сам си решаваш какво правиш, сам си правиш план, сам си го изпълнява... и така. Чувстваш се малко по-независим от другите хора – и да не е съгласен, трябва да слуша началник, трябва да слуша директор – тука няма такива“, разказва пред камерата на bTV Лапков.

Той е бивш полицай, капитан от МВР. В момента гледа 130 овце.

Особено последните 2-3 години, когато вече бях на края на кариерата, беше много трудно. Вече хората станаха малко по-особени, всеки си поставя такива големи изисквания към себе си и към другите и винаги се има за прав. Това в цялото общество наруши баланса. Трудно е вече да си полицай, то се вижда“, споделя бившият служител на МВР.

От 7 години не дои овцете заради ниските изкупни цени. Никой вече не купува и вълна. Но все пак цялото му препитание е благодарение на животните.

Бившият полицай има 5-6 любими овце. Всичките са черни. И той е като тях – черна овца в живота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Josh
    Вярно казано. 🫸🏻🫷🏻🙌🏻👏🏻
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари