Частен съдебен изпълнител продава самолет на Васил Божков

2
Първоначалната цена е 28 739 600 лв. без ДДС
Първоначалната цена е 28 739 600 лв. без ДДС Снимка: кадър You Tube / Air Charter Service

Първоначалната цена е 28 739 600 лв. без ДДС

Кантората на частния съдебен изпълнител от София Милен Бъзински продава на търг самолет, собственост на фирма на бизнесмена Васил Божков, за 28 739 600 лева без ДДС. Обявата е с дата 10 януари 2024 г. и е публикувана на сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители, пише вестник СЕГА.

Антикорупционната комисия КПКОНПИ внесе иск за над 278 млн. лв. срещу укриващия се в Дубай бизнесмен Васил Божков и свързани с него фирми и лица. Производството срещу него е започнало след повдигнати от прокуратурата обвинения за това, че в периода 2014-2020 г.

В обявлението е отбелязано, че върху въздухоплавателното средство има вписани три залога и пет запора - на различни основания. Те са от банка, КПКОНПИ, НАП. Публичната продан от ЧСИ е по изпълнително дело от ГД ГВА - главна дирекция "Главна въздухоплавателна администрация", която е към Министерство на транспорта.

Продава се самолет BOMBARDIER, ТИП BD -700-1A11 (GLOBAL 5000 GFVD), СЕРИЕН № 9693, НАЦИОНАЛЕН РЕГ. ЗНАК LZ-VBE /2735/.

Публичната продан е насрочена за 9:00 часа на 13 февруари, в определено за целта място в сградата на Софийския районен съд.

Националната агенция за приходите отмени свои запори за общо 49 634 300 лв. наложени на фирми на обвиняемия хазартен бизнесмен Васил Божков. Това става ясно от постановление за отмяна на наложените обезпечителни мерки, публикувано в Търговския регистър.

Софийският градски съд е намалил три пъти гаранцията на Васил Божков, определена му от прокуратурата по делото, свързано с антиките, научи "Сега" от свои източници. Бизнесменът сега ще трябва да внесе 500 000 лв. а не 1,5 млн. лв. за свободата си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    ,Аз простият човек
    ,Аз простият човек така и не разбрах следното: Този човек Божков,виновен ли е или не е виновен.Едни му слагат запор,други не,трети викат виновен,други невинен.Със сигурност колекцията му е интересна и има доказан произход.Абе неузрелият социализъм марширува с пълна пара.Последно,виновен ли е или не?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари