Чаша вино вместо фитнес

1
Умерената консумация на червено вино може да помогне на хората, които искат да посещават фитнеса, но поради някакви увреждания не могат да го сторят
Умерената консумация на червено вино може да помогне на хората, които искат да посещават фитнеса, но поради някакви увреждания не могат да го сторят

Полезните свойства на виното изглеждат безбройни.

То съдържа монозахарида арабиноза, който засилва имунната система, полифенолите в него помагат за укрепване на сърдечните клапи и предотвратяват сърдечните заболявания. Антиоксидантите в червеното вино пък предпазват от ракови заболявания.

Това обаче далеч не е всичко.

Преди време канадския университет в Алберта установиха още едно полезно свойство на виното. Те проучиха съдържащата се в тази напитка естествена съставка ресвератрол и заявиха, че изпиването само на чаша от гроздовата напитка има същия ефект като тренировка във фитнеса. Тествана върху мишки, тя подобрява физическата им кондиция на всички нива. Според автора на проучването Джейсън Дайк, ресвератролът показва сходни резултати с усилена тренировка.

Умерената консумация на червено вино може да помогне на хората, които искат да посещават фитнеса, но поради някакви увреждания не могат да го сторят. Ресвератролът може успешно да имитира физическите упражнения и да бъде прибавен към ограничените движения, които тези хора могат да извършват. Умерената консумация на червено вино заздравява сърцето, мускулите и костите. Но все пак, напитката разбира се не може да извая снажния ни силует, както тренировките, заради високите си калории. 250 милилитрова чаша червено сдържа 215 калории, което е доста, пише в. „Метро”, цитирано от Обекти.бг.

Този недостатък лесно може да бъде компенсиран с повече движение. Червеното вино също така е полезно за избягване на кръвни съсиреци, то забавя стареенето на мозъка, предпазва от рак на дебелото черво и от диабет тип 2.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари