Чакат се експертизите за дивото прасе, заради което беше задържан бившият шеф на ДАНС

0
Ветеринарно-медицинска и балистична експертиза ще докажат как и от кого е убито дивото прасе
Ветеринарно-медицинска и балистична експертиза ще докажат как и от кого е убито дивото прасе

Ветеринарно-медицинска и балистична експертиза ще докажат как и от кого е убито дивото прасе

Тече разследването за това имало ли е бракониерски лов край Симитли с участието на бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев, президента на футболен клуб "Бистришки тигри" и още трима мъже. Обвинения не са повдигнати, тъй като се чакат нужните експертизи, за да се докаже каква е причината за смъртта на дивото прасе, открито в багажника на една от колите им. Междувременно, горският служител, който също пътувал с групата по време на ареста им, подаде молба за напускане, предаде БНТ

Хората в планинското село Сушица, където са ловували петимата мъже, разказват, че там често идват ловци. Не вярват обаче някой от арестуваните вчера да бъде наказан.

Ветеринарно-медицинска и балистична експертиза ще докажат как и от кого е убито дивото прасе, намерено в един от джиповете, с които пътували петимата мъже.

Въпреки че обвинения все още няма, тази сутрин горският служител, уличен в бракониерски лов, остана без работа.

Той дойде при мен, донесе си молба за напускане по взаимно съгласие. В последствие беше подготвена заповед да прекратим взаимоотношенията с него трудово-правните с ДГС-Симитли и считано от днес той вече не е наш служител, заяви Благой Кишев директор ДГС- Симитли.

Служителят не е казал нищо, не е обяснил какво е правил в колата и ловували ли са незаконно през нощта в горите над Симитли.

Потърсихме Валентин Петров в дома му, но не го открихме. Коментар отказа и по телефона.

Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев и още четирима мъже бяха задържани по подозрения за бракониерски лов във вторник вечерта в района на Симитли.

В едната от колите, с които пътували, беше намерено убито диво прасе, скъпи ловни пушки и над 200 патрона. След 24-часов престой в ареста, мъжете бяха освободени без да им бъдат повдигнати обвинения.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари