Бившият шеф на ДАНС се отърва от обвинението за бракониерство

0
При лова е стреляно с пушката на горския служител, който ще бъде глобен
При лова е стреляно с пушката на горския служител, който ще бъде глобен Снимка: БТА

При лова е стреляно с пушката на горския служител, който ще бъде глобен

Държавното обвинение прекрати досъдебното производство, което започна след сигнал за бракониерство край село Сушица, област Симитли, довел до задържането на бившия шеф на ДАНС Димитър Георгиев. Това съобщи административният ръководител на районната прокуратура в Благоевград Борислав Ковачки, цитиран от в. "Сега".

Бившият председател на контраразузнаването беше задържан на 20 юли, към 23.00 часа, след подаден сигнал за незаконен лов в землището на с. Полена. Той е бил в компанията на действащ служител на ДАНС, както и на президента на футболен клуб "Витоша Бистрица" Сергей Ташков. "Младият действащ служител на агенцията е колега на Бойко Борисов в спортния клуб "Бистришки тигри", обяви вътрешният министър Рашков по случая.

В един от автомобилите, с които се е придвижвала дружинката, е открит труп на диво прасе. Открити са и няколко ловни оръжия, както и голямо количество патрони. По неофициална информация в медиите щом видели полицаите, мъжете изхвърлили от колата торбичка със стоп патрони и един шумозаглушител. При последвал обиск са намерени още 116 патрона. Част от оръжията били скъпи автомати. Оправданието на задържаните било, че са видели на пътя куцащо прасе и извършили санитарен отстрел, за да не зарази други животни.

Впоследствие бившият шеф на ДАНС отрече да има общо с убитото диво прасе. "Не съм убивал животно. Нито знам, че е имало убито прасе, нито имам нещо общо с това. Нямам общо с другата кола, в която е открито животното, нито познавам добре хората в нея. Возил съм се в отделен автомобил", коментира той пред bTV.

В крайна сметка назначените от прокуратурата експертизи са установили, че само с едно от иззетите оръжие е било стреляно. То било притежание на горския служител. Поради това разследването по случая е прекратено, като са изпратени указания на Министерството на околната среда и водите да наложи административно наказание на горския служител, с чието оръжие е било стреляно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари