Бяхме натъпкани като сардели в маршрутка - консерва!

0

Натъпкани като сардели, прави с километри, потни и едва поемащи си дъх, защото вътре просто няма въздух…

Така са пътували днес повече от 30 души от Пловдив до Кърджали, съобщи TrafficNews.bg, позовавайки се на своя читателка, която е била вътре в „консервата” – в случая маршрутка, обслужваща пътници по линията, тръгваща от автогара „Родопи” в 8 часа.

На една от спирките по маршрута – село Паничково, шофьорът е качил голяма тумба, предимно жени, които през цялото време до село Черноочене, намиращо се само на 15 км от Кърджали, са пътували прави и нагъчкани. На всичкото отгоре в маршрутката климатик не е работел.

Малко след като тумбата от правостоящи жени слиза от маршрутката, една жена понечва да се качи на същата спирка и… изненада! Шофьорът най-безцеремонно отказал да я пусне, защото… нямало места.

Всъщност причината е много прозаична – просто точно преди Кърджали има контролен пункт на ДАИ и шофьорът изведнъж се е сетил, че маршрутката му не е консерва, а хората не са сардели. Това, което допреди минути е било възможно за повече от 10 души (пътуващи прави между отделни населени места!), сега се оказва абсолютно недопустимо за една-единствена жена. Очевидно евентуалният акт и глоба са единственото нещо, което може да спре въпросния шофьор. А вероятно и други негови колеги…

От медията са се свързали с фирмата превозвач, чийто е шофьорът на маршрутката - "Родопи Авто" ООД, и поискали да разберат тяхното становище за случилото се. Първоначално Ралица Байрева от административния офис на фирмата изразила категорично мнение, че "няма как да са били качени 30 души" и даже заподозря нечисти намерения на конкуренцията. Но след като разбра, че имаме снимки, на които ясно се вижда, че има правостоящи, и то не един и двама, тя каза, че на всички шофьори е бил направен инструктаж, че това е недопустимо, и те ще проверят случая.

Така че очакваме резултата от проверката на "Родопи Авто" ООД и мерките, които ще бъдат взети спрямо шофьора на маршрутката.

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари