Бягащи от мобилизация украинци стреляха по граничар

3
Мъжете взели оръжието на граничаря и избягали в Румъния
Мъжете взели оръжието на граничаря и избягали в Румъния

Мъжете взели оръжието на граничаря и избягали в Румъния

В Закарпатието двама украинци, укриващи се от военна служба, нападнаха граничар, взеха му оръжието и избягаха в Румъния, предаде УНИАН.

Според журналиста Виталий Глагола инцидентът е станал между граничните участъци „Деловое“ и „Богдан“. Граничарят се отзовал на задействане на сигнална мина, но е бил нападнат от нарушители на границата. „След като открил двама мъже, граничарят произвел два предупредителни изстрела във въздуха, но вместо да спрат, нарушителите го нападнали и му отнели пистолета Форт 12 Р“, пише Глагола.

Той добави, че нарушителите са стреляли пет пъти към граничаря, но за щастие не са улучили. „Нарушителите са успели да избягат с иззетото оръжие, преди да пристигне помощта, и са пресекли държавната граница на Украйна“, отбелязва журналистът. Той добави, че инцидентът в момента се разследва.

По-рано бе съобщено, че граничар е застрелял мъж при опит да премине нелегално границата с Румъния. При преследването на беглеца военните са произвели няколко предупредителни изстрела от служебното си оръжие. Впоследствие те открили тялото на мъж с огнестрелна рана в главата.

Според румънските граничари в хода на войната 11 000 украински мъже са преминали нелегално границата им.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    2
    А бе...
    Крайно време е украинците да започнат да стрелят срещу техния си наркоман, Зеленски, че им разгони фамилиите за десетилетия напред!
  • 13
    1
    Запознат
    Въпрос на време е да започнат да стрелят и по наши полицаи и гранични служители.Само гледайте.Времето е в над и ние сме във времето.С такова държавно управление.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари