Буяр Османи: Във ВМРО - ДПМНЕ има идеологическа линия, готова да признае българската общност

0
Предложените конституционни промени ще бъдат внесени в парламента след изчерпване на всички възможности този процес да бъде консенсусен
Предложените конституционни промени ще бъдат внесени в парламента след изчерпване на всички възможности този процес да бъде консенсусен Снимка: Фейсбук

Предложените конституционни промени ще бъдат внесени в парламента след изчерпване на всички възможности този процес да бъде консенсусен

Това обяви днес министърът на външните работи Буяр Османи, цитиран от БГНЕС.

Той каза, че междувременно ще работят с идеологическата линия във ВМРО-ДПМНЕ, (както я определи той), която разбира последствията от изолирането на страната: „Възможностите с ВМРО-ДПМНЕ бавно се изчерпват, но не са напълно изчерпани. Все още има надежда, че има достатъчно разум, който разбира ситуацията, разбира момента и че няма да играе според картите на българските радикали. Затова не се бърза, за да се дава шанс, защото когато се внесат едностранно (промените - БГНЕС), е ясно, че разискването ще е друго. Даваме още един шанс на разума да разбере момента и да види дали там някой работи срещу интересите на македонския народ и държавата", каза Османи в отговор на журналистически въпрос на днешната пресконференция в МВнР.

Като се има предвид, че с ВМРО-ДПМНЕ се изчерпват всички възможности, казва Османи, ще се работи паралелно „с идеологическата линия в партията, която е за бързия път за интеграция на държавата, а не за пътя на държавите с отворени въпроси".

Убеден съм и вече виждам сигнали във ВМРО-ДПМНЕ за идеологическо разделение по отношение на това, което говоря, има хора във ВМРО-ДПМНЕ по моя информация, които упорито твърдят, че не трябва да пропускаме шанса сега в Конституцията да се определи ясно, че българите са общност тук. Това е идеологическата линия във ВМРО-ДПМНЕ, която разбира последствията от изолирането на страната и навлизането във втория път. Сега се създават две писти – бързата и държави с отворени въпроси. От нас зависи по кой път ще тръгнем…За убеждаване на ВМРО-ДПМНЕ ще работим паралелно с тази идеологическа линия, която обича тази страна, обича нейното бъдеще и я вижда европейска, просперираща", каза Османи.

Попитан кога ще започнат отделните срещи с депутати от ВМРО-ДПМНЕ, обявени от вицепремиера по европейските въпроси Боян Маричич, Османи каза: „Има комуникации не под формата на натиск, а за да се обяснят аргументите и те ще решат по кой път да тръгне страната“, каза Османи на пресконференцията, свикана по повод предположението председателството на Процеса за югоизточно сътрудничество Европа (PSJI) от Македония.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари