Бури и наводнения парализираха Северна Европа

0
Спасителни екипи евакуират жителите на най-засегнатите населени места
Спасителни екипи евакуират жителите на най-засегнатите населени места Снимка: X / Twitter

Спасителни екипи евакуират жителите на най-засегнатите населени места

Проливни дъждове, наводнения и бури парализираха Централна и Северна Европа. Части на Франция са под вода. Спасителни екипи евакуират жителите на най-засегнатите населени места, съобщава bTV .

В рамките на часове се очакваше да паднат още 20-40 милиметра дъжд, а червена тревога показваше, че река Аа е почти излезе от бреговете си. Засега в региона не е планирана мащабна евакуация.

Ферибот, пътуващ от Норвегия за Дания с около 900 пътници на борда, не можа да акостира в Копенхаген заради бурята и се наложи да чака вятърът да отслабне. В Норвегия южният град Кристиансанд съобщи, че е затворил училищата си и е спрял всички обществени автобуси вследствие на обилния снеговалеж.

В Германия също остава критична ситуацията след проливните дъждове и последвалите наводнения. Само в провинция Долна Саксония спешните екипи са разположили над милион и половина пясъчни чували за укрепване на дигите на реките.

Във Великобритания ветровете на бурята „Хенк“ достигнаха до 150 км/ч и създадоха и транспортен хаос. Поривите затрудниха и пилотите на летищата в Лондон. Дървета се стовариха върху пътища и железопътни линии, убивайки един шофьор в Югозападна Англия.

А във вторник 59-годишна жена загина, след като беше ударена от отнесена ограда в белгийската провинция Източна Фландрия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Въпрос
    Глобално затопляне?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари