Бургазлия спаси бременна жена от ритниците на пиян мъж

0
Фризьорката Катя и нейна клиентка са станали жертва на побой от непознат мъж
Фризьорката Катя и нейна клиентка са станали жертва на побой от непознат мъж Снимка: Флагман

Фризьорката Катя и нейна клиентка са станали жертва на побой от непознат мъж

Смелостта, безстрашието, самообладанието и мъжката чест правят истински пример за подражание 35-годишния Симеон Златев от Бургас, който избави две жени и едно бебе от лапите на пиян мъж, който в понеделник на обяд вилня във фризьорски сало в жк. „Лазур“. Без да мисли за последиците и в какво се впуска, единствено навременната намеса на Симеон е предотвратила вероятността разигралият се екшън да се превърне в поредния трагичен инцидент с насилие, разказва Флагман.бг.

Симеон Златев е на 35 години, от Бургас, от 10 години се занимава със семейния бизнес – ловен магазин и принадлежности, който се намира на партерния етаж на блок 77, познат за бургазлии като „Краставицата“ в жк. „Лазур“. Живее в същия блок, а фризьорката, която е спасил, е негова съседка. Beauty салонът се намира в непосредствена близост до обекта на Симеон.

И макар да показа изключителна скромност при срещата с репортер на медията и първоначално с думите: "Какво толкова съм направил, не вярвам, че друг мъж нямаше да реагира", Симеон е отказвал да бъде сниман, но от медията са го убедили, че примери като неговия трябва да бъдат показвани и разказвани. Защото доброто е заразно.

"С Катя сме израснали заедно, дори като деца често играехме след училище на площадките около „Краставицата“. Нейният брат беше мой съученик и много често сме се събирали в компания", каза Симеон, след което си припомни вчерашния ден.

Около обяд излизах от магазина и просто чух, че Катя (нападнатата фризьорка – б.а.) викаше, гласът ѝ звучеше плашещо. Крещеше истерично за помощ, усещаше се по интонацията на гласа ѝ, че нещо се случва. Реагирах по най-бързия начин, тръгнах да бягам към салона, който се намира на метри от ловния ни магазин. Видях, че един мъж беше надвиснал над нея и ѝ прилагаше физическа сила. Тя беше на земята, а той беше над нея. Втурнах се към него, за да го неутрализирам, защото мислех, че ще продължи да я рита. Трябваше да направя нещо, за да не я нарани. Виждаше се, че е много агресивен, а тя е бременна и това личи“, разказа Симеон.

По време на неприятния инцидент във фризьорския салон е имало и клиентка, която е станала неволен свидетел на ситуацията. В опит да спре нападателя обаче е пострадала и тя. Агресивният мъж я е ударил в окото.

В салона имаше още едно момиче – клиентка (31-годишна жена от созополското село Зидарово - б.а.). Тя също е била ударена от него. Окото ѝ беше зачервено. Всичко се случи много бързо, за части от секундата. Просто нямаше как да оставя така нещата, реагирах по най-бързия и адекватен начин, това е. Когато влязох в салона, го съборих на дивана, който е в помещението. Избутах го с тяло, но не съм го удрял. Казах му да се маха и го изкарах навън да обясни какво става и да се разберем, а не да бие момичета, които нищо не са му направили. Това че фризьорката не е имала възможност да го подстриже, не е причина да я пребие така. Това не е причина за такова насилие, не можех да повярвам, че такова нещо се случва. Той се държеше като обезумял. С него не можеше да се говори. Не ми каза нищо“, допълва още Симеон.

Когато излизат пред блока, към разрасналия скандал се приближават и други хора, работещи в съседните помещения, които са чули врявата.

При вида на още хора, сякаш този мъж малко се стресна, може би се респектира малко, че вече срещу него има мъжка сила. В този момент Катя още лежеше на земята, беше много стресирана, в очите ѝ се виждаше страх, беше много притеснена. Тогава разбрах, че е бременна. Ако знаех по-рано, че е бременна, може би щях да реагирам по-грубо. Даже мисля, че му направих услуга на този мъж“, смята Симеон.

За нападателя се знае, че е от арабски произход, на 46 години, първото му име е Джолис. Живее също в блок 77. Няма яснота с какво се занимава и дали има семейство, но според съседи, неведнъж е бил забелязван в нетрезво състояние и с чашка в ръка, въпреки че е преживял два инфаркта.

Ако този инцидент пак се повтори, отново бих реагирал по същия начин. За мен това е дълг, в случая дори не се замислих дали може да има последици, които да ми навредят. Няма как да остана безучастен към такова нещо. И не само защото я познавам, и непознат човек на пътя да беше, пак бих се намесил. Който ме познава, е наясно, че и в други ситуации съм реагирал, трябва да си помагаме, кой с каквото може. А много хора на мое място щяха да подминат и може би затова сме такова болна нация – всеки си затваря очите и си казва: „всеки сам да се оправя“, казва още Симеон и допълва, че според него поведението на този мъж не е правилно, колкото и да не са му издържали нервите, фактът, че няма свободен час за подстрижка, не е причина за побой над две беззащитни жени, още повече, че едната е бременна.

По информация на медията, агресивният Джолис е задържан, като след тестване с дрегер е констатирано, че е употребил алкохол с концентрация - 1,18 промила. По случая е образувано бързо производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Alèx
    Върталъка се напълни с МАНГАЛИ от пустинята! Аз бих му обяснил наглед но с дясната! Добре, че не е бил синът ми! Щеше да забрави джамията!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари