Бургас скърби за убитата от сина си учителка

1
64-годишната жена е била намушкана 40 пъти
64-годишната жена е била намушкана 40 пъти Снимка: Снимка: Facebook

64-годишната жена е била намушкана 40 пъти

Колеги, приятели и бивши ученици на убитата Рада Гешева от Бургас скърбят за загубата. С публикации в социалните мрежи те се сбогуваха с нея.

"Отиде си един прекрасен колега, жена, майка и приятел - Рада Гешева... Събрал в себе си любовта на страстен и мъдър човек, призванието да е учител, мисията да носи светлина в умовете на децата и харизмата на "пеещите" хора, здраво стъпила в реалния живот", пише нейна колежка.

Близките ѝ я описват като истински възрожденски будител, информира Bulgaria ON AIR.

"Ти ще разбереш защо учителите сме различни, моя Диляна" - е, разбрах ви. Избирам да съм различна. Рада. Името Ви казва всичко Аплодисменти за труда Ви! Аплодисменти за Човечността Ви! Благодаря за вярата в мен! Няма да Ви разочаровам! Обещавам!!! Остава да се моля само за справедливост! Ще бъде! Пиша и плача! Душата ме боли", гласи коментар на нейна бивша ученичка.

"В такъв момент моите думи са кът… а тя знаеше, че винаги намирам начин да изразя мислите и чувствата си на хартия. Нейната душа познаваше моята много добре. И искам много неща да кажа. Уви, днес не мога. Днес ще замлъкна и ще си спомням за нея както винаги - с най-голямата усмивка на сърчицето си. Ще се срещнем отново "с водка и сельодка. И един сок", както обичаше да казва тя и каквато беше тази наша последна среща - любимата на всички ни и много поколения - Рада Гешева. Почивай в мир", пише друга нейна ученичка.

"Загубата за бургаското образование е огромна, защото Рада Гешева беше от онези учители, които вече са на изчезване - истински възрожденски будител, който бе ненадминат при работата с ученици. Носител е на множество награди и любимка на поколения бургазлии, в които възпита любовта към езика и литературата. Синът ѝ наркоман я е убил. Светла Памет на жената - в Бургас беше известна учителка и Настоятелка за Български Език и Литература", пише Красимир Арабаджиев.

64-годишната жена е била намушкана 40 пъти от сина си. Извършителят е задържан за 24 часа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    daskal
    Как така извършителят е задържан САМО за 24 часа? Намушкана е 40 пъти! Какво е трябвало още да стори, за да му бъде наложена най-тежката мярка за задържане - 72 часа?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари