Бунтът в бяло се разраства!

0
От днес протестират и джипитата в Ловеч, Перник, Пазарджик, Смолян и Сливен
От днес протестират и джипитата в Ловеч, Перник, Пазарджик, Смолян и Сливен Снимка: БГНЕС

От днес протестират и джипитата в Ловеч, Перник, Пазарджик, Смолян и Сливен.

Разширява се протестът на общопрактикуващите лекари. Днес се очаква да спрат работа медици от още пет области в страната. Към протеста се присъединяват и лични лекари от районите на Ловеч, Перник, Пазарджик, Смолян и Сливен. От вчера протестират техни колеги от Кюстендил, Велико Търново, Разград и Ямбол.

На местата, където медиците не приемат пациенти, са осигурени дежурни кабинети. Целта на сдружението на общопрактикуващите лекари е до края на седмицата протестът да обхване цялата страна.

Личните лекари са против законовите промени, които влизат в сила на 1 април и настояват да остане в сила старият рамков договор, докато не бъде подписан нов. Опасяват се, че броят на предвидените диспансерни прегледи ще бъде намален. Смятат, че с въвеждането на пръстов идентификатор, ще се извият дълги опашки пред кабинетите.

Университетските болници и медиците от спешната помощ вчера се разграничиха от протеста. Спешните медици подкрепиха здравния министър за реформите. В декларация, разпространена до медиите пък, университетските болници призовават разногласията да се решат с диалог, а не с протестни действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари