Бум на КОВИД-19 в Центъра за настаняване от семеен тип в Брестовица

1
В момента е в ход епидемиологично проучване
В момента е в ход епидемиологично проучване Снимка: БГНЕС / Архив

Деветнайсет нови случая на COVID-19 в област Русе са отчетени през вчерашния ден от Регионалната здравна инспекция

За последните 24 часа няма излекувани от коронавирусна инфекция. Девет от заразените за изминалото денонощие са от община Борово. По първоначални данни става дума за осем обитатели на Центъра за настаняване от семеен на пълнолетни лица с умствена изостаналост „Св. Екатерина“ в село Брестовица, както и за един човек от персонала. В момента е в ход епидемиологично проучване, като при първа възможност ще бъде обявена допълнителна информация.

Други осем от Русе, както и по един от Бяла и Ценово. Без нови случаи са населените места от общините Ветово, Две могили, Иваново и Сливо поле. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 14101, а преболедувалите остават 12776. Активните случаи са 452.

По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 178 души, като 47 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 121, от които само едно е за интензивни грижи. При необходимост този капацитет може да се увеличава. Вчера е починал още един мъж с положителен тест за коронавирус.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 874, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 502 от тях са мъже, 372 са жените. .Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на шесто място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е едва от по няколко случая. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи. С най-малко заразени са Враца о Разград – по трима.

До момента в областта са извършени 32722 имунизации, като повторна доза са получили 13012 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. През последното денонощие са поставени 564 ваксини.

Областният управител Борислав Българинов проведе среща и с ръководствата на лечебните заведения от областта. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари