„Булгартрансгаз“: Подмяна на съоръжения в района на Русе ще предизвика силен шум

0
Ще има контролирано изпускане на малки количества природен газ в атмосферата, допълват от дружеството
Ще има контролирано изпускане на малки количества природен газ в атмосферата, допълват от дружеството

Ще има контролирано изпускане на малки количества природен газ в атмосферата, допълват от дружеството

В периода 17-19 май „Булгартрансгаз“ ЕАД ще извърши подмяна на 3 броя щрангове или т.нар. стояци от газопреносната си мрежа, която е разположена в землището на Русе. Съоръженията се намират в близост до търговски обекти – „Джъмбо“ и „Фреш Ауто“ на път „Е70“ и до Площадка за рециклиране на строителни отпадъци Русе и „Септона“ България“ АД на пътя за с. Николово, информира Община Русе..

Подмяната на съоръженията ще бъде съпроводена с неколкократно генериране на силен звук поради контролирано изпускане на малки количества природен газ в атмосферата. Той е екологичен и чист източник на енергия и тъй като е два пъти по-лек от въздуха, се разсейва бързо и не представлява опасност за здравето.

От компанията уверяват, че дейностите със силен шум ще бъдат организирани за изпълнение през светлия период на денонощието.

При неблагоприятни атмосферни условия дейностите по подмяна на съоръженията ще бъдат отложени за друг период, за който гражданите на Русе ще бъдат уведомени допълнително.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари