"Булгартабак" затвори

0
От сряда 16 март работниците са в отпуск
От сряда 16 март работниците са в отпуск Снимка: Sofia Photo Agency

От сряда 16 март работниците във фабриката на Булгартабак в София – „София БТ“ АД са в отпуск и не са на работа – научи Биволъ от два независими източника.

От охраната са ги предупредили, че не трябва да приказват пред медиите. В понеделник фабриката ще бъде пусната отново, за да преработи наличното количество тютюн, а от 1 април спира окончателно.

Преди два дни „Булгартабак Холдинг“ съобщи, че спира износа за Близкия Изток, като обвини за това пресгрупата на Иво Прокопиев „Капитал“, която създала репутационен проблем на предприятието.

Според съобщението на холдинга 400 души можело да бъдат бъдат уволнени. На практика те са останали без работа в същия ден.

Проблемите на фирмата обаче не са започнали от сряда, сигнализират източници, пожелали анонимност. През последните месеци инвестициите в поддръжката на машините и оборудването са били замразени.

Освен това е в ход демонтирането на машини от „София БТ“, които официално ще бъдат преместени в Благоевград.

Оттам обаче оборудването ще отпътува за фабриката на БулгартабакДувана“ в Баня Лука – Босна (Република Сръбска) – научи Биволъ от отлично осведомен източник.

Източник: Биволъ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари