"Булгаргаз": Природният газ ще поевтинее с близо 30% през февруари

0
КЕВР обсъжда цената на природния газ на заседание
КЕВР обсъжда цената на природния газ на заседание Снимка: КЕВР / архив

КЕВР обсъжда цената на природния газ на заседание

Природният газ ще поевтинее с близо 30 процента през февруари спрямо цената за януари. Това каза изпълнителният директор на "Булгаргаз" Деница Златева по време на днешното открито заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), съобщава БТА.

На заседанието се обсъжда доклад, свързан с предложената от обществения доставчик цена за следващия месец, по която да продава природен газ на крайните снабдители и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия.

"Цената, която очакваме от 1 февруари, ще бъде в диапазона 129-130 лева за мегаватчас - с близо 30 процента по-ниска от регулираната цена за януари", заяви тя.

КЕВР утвърди цена на природния газ за януари в размер на 179,33 лева за мегаватчас (MWh), без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари