"Булгаргаз" очаква цената на газа за февруари да е с около 8,5% по-ниска

0
На 1 февруари решават окончателно каква ще е цената
На 1 февруари решават окончателно каква ще е цената Видео: NOVA

На 1 февруари решават окончателно каква ще е цената

На откритото заседание изпълнителният директор на „Булгаргаз“ Деница Златева информира, че дружеството очаква окончателно предложената регулирана цена на природния газ за февруари да бъде с около 8,5% по-ниска от тази за януари, предава NOVA.

Тя посочи, че в ценообразуването са включени количества за добив от подземното газово хранилище в Чирен, чиято цена е фиксирана и не се влияе от ценообразуващия индекс TTF "месец напред". При планирането на добива основен приоритет за дружеството е постигането на благоприятен ценови микс и регулирана цена.

След анализ, изготвен въз основа на представените от „Булгаргаз“ данни и документи, както и след направени изчисления, в доклада на Комисията се предлага цената на природния газ през февруари да бъде 73.00 лв./MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС).

Окончателната цена, предложена от "Булгаргаз", ще бъде утвърдена на 1 февруари, но тенденцията през последните месеци е тя да върви надолу заради понижението на цените на световните борси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари