БСП: За да има справедливост, е нужна смелостта да кажеш „Не приемам тази реалност“

0
Корпорации трупат богатства, работещите обедняват, неравенствата се увеличават, заяви Пенчо Милков в Русе
Корпорации трупат богатства, работещите обедняват, неравенствата се увеличават, заяви Пенчо Милков в Русе Снимка: Русе Медиа

Ключът към постигане на справедливост е един – смелостта. Смелост е необходима на всеки от нас, за да е тук, да застане открито с лицето си и да каже – „Не приемам тази реалност!”, заяви емоционално в словото си народният представител от БСП Пенчо Милков по случай Деня на труда и на международната работническа солидарност.

Социалистите в Русе дадоха официално старт на предизборната кампания за изборите за Европейски парламент с празнично шествие и митинг-концерт, които по традиция се организират на 1 май, предава Русе Медиа.

Шествието, предвождано от мажоретки и Биг бенд Русе, потегли малко след 10.30 ч от Паметника на Альоша и премина по главната улица „Александровска“, за да стигне до площада пред Съдебната палата. Там се състоя и митингът, воден от актьора Косьо Станев. Стотиците русенци, които се бяха събрали на площада, бяха поздравени от Нора Стоянова като представител на младежите-социалисти, от председателя на Общинския съвет на БСП Пламен Рашев и от народния представител Пенчо Милков.

Всички те припомниха, че 1 май и трудът са изключително важни за човешкото достойнство и трябва всички заедно да защитават правото си на труд за достоен живот, за уважение и зачитане. И призоваха присъстващите да направят промяна чрез гласовете си на 26 май.

От името на младите Нора Стоянова изрази желанието им да имат достойно заплащане, да останат да работят в България, да имат право на пенсия, да имат един по-добър живот в един по-добър свят. И отправи искане за справедливост за хората, които живеят от труда си.

Пламен Рашев заяви, че в сложното време, в което живеем днес, БСП има програма, с която иска три неща: „Да живеем като свободни българи, в солидарна държава, в справедливо общество“.

Общата цел, която бе тема на речта на депутата Пенчо Милков, бе искането за справедливост. „Корпорации трупат богатства, работещите обедняват, неравенствата се увеличават. Ежедневната борба на работещите за правата им, за достойнството им да не бъдат работещи бедни продължава и днес. И днес най-висшето благо не е благоденствието на хората, а реализирането на печалба – в здравето, образованието, дори любовта. Това е съвременното настояще. Аз не искам такова настояще, то е несправедливо. Несправедливо е корпорациите да си купуват политици и тези политици да им осигуряват нови и нови печалби. Защото за тази клика най-голямата ценност са парите – не идеология, не религия. Аз не приемам грабежите на националното ни богатство и шуробаджанащината, не приемам българите да не виждат бъдеще в родината си. Заедно сме силни, заедно строим света, своята действителност, настояще и бъдеще. И ви призовавам да намерите решителността и силите да си върнем справедливостта, която ни беше отнета“, заяви Пенчо Милков.

Митингът завърши с изпълнения на солисти от студио Икономов, оркестъра и танцовия състав на Русенския университет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари