БСП внесе вота на недоверие към кабинета "Борисов" 3

0
Мотивите за него са 40 страници, обяви Корнелия Нинова
Мотивите за него са 40 страници, обяви Корнелия Нинова

„Внесохме 40 страници мотиви за вот на недоверие към правителството на Борисов – провал в областта на политиката по екология и околна среда. Вие ще видите мотивите подробностите, след малщо ще бъдат публични".

Това каза председателят на БСП за България Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание след като от левицата внесе четвъртия си вот на недоверие срещу кабинета „Борисов“ 3. Лидерът на БСП поясни, че мотивите и вотът на недоверие е подписан от 78 народни представители.

"Няма по-силни мотиви от фактите, а те са, че половин милион българи са на режим на вода и има сериозна опасност това число да расте. Дишаме един от най-мръсния въздух в Европа, а България е превърната в сметище за боклуци не само от Европа, но и от третия свят. Всеки ден изникват нови и нови факти за такива боклуци, внесени в България за изгаряне. Вотът на недоверие вече има своята роля. Сигурни сме, че ако не бяхме го внеси и не бяхме така поставили темата, много от нещата, които последваха нямаше да се случат. Да, взеха се мерки, но те са временни, палеативни и представляват гасене на пожари за намаляване на общественото напрежение. Тези мерки не решават системния проблем. Ако се намери вариант да се осигури вода за Перник, то питаме управляващите какво точно ще се случи с Шумен и как ще напълтя язовир „Тича““, попита още Нинова.

По отношение на боклуците, много се съсредоточи вниманието за боклуците от Италия“, каза Нинова и обърна внимание на вноса на боклуци от трети страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари