БСП обвини ПП-ДБ в промяна на позицията им за АЕЦ “Белене“

2
Корнелия Нинова: Подписът на Кирил Петков стои под програма отпреди година, в която пише, че ще се развива „Белене“. Какво се промени?
Корнелия Нинова: Подписът на Кирил Петков стои под програма отпреди година, в която пише, че ще се развива „Белене“. Какво се промени? Снимка: Фейсбук

Корнелия Нинова: Подписът на Кирил Петков стои под програма отпреди година, в която пише, че ще се развива „Белене“. Какво се промени?

"Толкова се поклонихте пред ГЕРБ, че започнахте да използвате терминологията на Борисов, обърна се тя към управляващите"

Декларация от името на ПГ „БСП за България“:

Изключително съм изненадана от това, колеги от ПП-ДБ и г-н Денков, че дотам се поклонихте пред ГЕРБ, че дори започнахте да използвате терминологията на Борисов.

Вие чухте ли какво каза акад. Денков за „Белене“ – било гьол. Това да ви е познато като изказ? Дотам ли се докарахте умните, красивите, модерните, академиците – да говорите с езика на Борисов?

Не, не е гьол, г-н Петков. Защото ще Ви прочета какво записахме в програмата, когато управлявахме с Вас по този въпрос: „Поддържане и развитие на атомните мощности в АЕЦ „Козлодуй“. Това включва удължаване на срока на експлоатация на съществуващите мощности. 2. Необходимост от изграждане на нови ядрени мощности. Уточняването на типа на реакторите и площадките да се прецени след независим експертен анализ, който да е публичен и да е на база на икономическа целесъобразност – най-ниска цена и време за изграждане“. Отдолу пише постигнато съгласие, стои моят подпис, подписът на Кирил Петков и на другите коалиционни партньори.

Тук да пише, че зачертавате ядрените реактори и продавате ядрените реактори на Украйна? Какво промени тази програма само няма и година по-късно от онова правителство? Една е промяната – БСП не е в правителството и няма кой в това правителство да бъде коректив и да защитава националния интерес. Та само една година от Стратегия за развитие на енергетиката, под която стоят нашите подписи и която предвижда, освен „Козлодуй“, и друга ядрена мощност, превърнахте тази стратегия в гьол.

Българските граждани ще преценят какви са причините. Видяхте ги вчера всички с очите си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    реалист
    земетресения ежемесечно във Вранча, куп ръждяксали ламарини
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари