БСП няма да подкрепи новата транспортна схема в Русе

2
Няма автобуси след 22 часа за хората, които работят втора смяна
Няма автобуси след 22 часа за хората, които работят втора смяна Снимка: Dunavmost

Новата транспортна схема, предложена за разглеждане от местната администрация на утрешната сесия, няма да бъде подкрепена от групата на БСП.

Това съобщиха общинските съветници-социалисти на пресконференция днес. Александър Неделчев обясни,че посоченото от администрацията социологическо проучване за нагласите на русенци не е публикувано никъде и никой не се е запознал с него.

„Как да приемем транспортна схема без един от трите й компонента-разписанието”, попита Неделчев.

От Басарбово и Долапите хората от години настояват да има автобус с по-късен час, а това не е променено, каза още Неделчев. Няма и автобуси след 22 часа за хората, които работят втора смяна. Социалистите не са съгласни и с преномерацията на досега познатите линии. В предложената транспортна схема не ставало осно още дали ще има прекачвания и как ще се таксува това, обърна внимание Александър Неделчев. По време на обсъждане на предложението в постоянните комисии към Общинския съвет било съобщено, че разписания ще се приемат по-късно.

Било отбелязано още от страна на общинската управа, че приемането на новата транспортна схема била важна за кандидатстване по проекти за нови превозни средства. Неделчев мисли, че и за хората ще е много трудно да се ориентират в новата транспортна схема. Спорен социалистите било редно да има компютърна програма, която да указва коя линия по какъв начин променя маршрута и разписанието си. Колегата му Никола Михайлов допълни, че повече от естествено било гражданите да се информират дигитално.

А водачът на групата съветници от БСП Пламен Рашев обясни, че вероятно настоящият Общински съвет ще приеме новата транспортна схема, но проблемите ще останат.

„Ние нямаме яснота например какъв е ежедневния пробег на тролейбусите, така не можем и да сме наясно какво трябва да купим като превозни средства, за да комплектоваме общинския транспорт, обясни Рашев.

Тази транспортна схема ще остане в наследство на следващия и кмет и било добре директорът на предприятието да се срещне с всички кандидати за кмет, за да ги запознае с проблемите на градския транспорт. За това призоваха още социалистите-общински съветници.

А според Александър Неделчев тази схема може да бъде обжалвана и да „падне” в съда. И изрази увереност, че тя ще трябва да бъде доработена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари