БСП искат партийната субсидия да стане 8 лева за глас

0
Днес БСП отново обвини ГЕРБ, че намаляването на субсидиите не е отговор на народния зов, а "идея опозицията да бъде поставена на колене и да бъде обезкостена"
Днес БСП отново обвини ГЕРБ, че намаляването на субсидиите не е отговор на народния зов, а "идея опозицията да бъде поставена на колене и да бъде обезкостена" Снимка: Веселин Боришев / Клуб Z

От БСП съобщиха, че ще вкарат предложение в следващия бюджет партийната субсидия да бъде 8 лева за получен глас.

Припомняме, че това лято мнозинството прие парите за партиите да бъдат намалени и сега субсидията е 1 лев за глас. Още тогава орязването на парите за партиите породи различни реакции сред политическите сили.

Днес БСП отново обвини ГЕРБ, че намаляването на субсидиите не е отговор на народния зов, а "идея опозицията да бъде поставена на колене и да бъде обезкостена", информира Дарик.

Александър Симов от левицата посочи, че червените ще върнат надвзетите субсидии в законовия срок и няма да нарушат нито едно от изискванията, които финансовото министерство е поставила пред нас.

"Не очаквайте от нас да направим като ГЕРБ и да ги внесем веднага. БСП като получи субсидията я разпределя докрай, знаем всеки лев къде отива. Затова големият въпрос е защо ГЕРБ имат пари на влог. С какви пари за правили своята политическа дейност?", критикува управляващите социалистът.

Александър Симов коментира и протестиращите срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор, които преди ден коленичиха пред президентството и се помолиха за "правото и за достойството на българския президент".

азвам си личното мнение. Разбирам протестиращите срещу Гешев днес. Проблемът е, че повечето от тях трябваше да протестират през 2015 г., когато стана спецоперацията по подмяна на правилата, когато стана ясно, че най-вероятно следващият кандидат за главен прокурор ще бъде безалтернативен. Тогава част от тези, които коленичат, ръкопляскаха вдъхновено. И изводът е - когато ръкопляскаш без да мислиш, после ти се налага да коленичиш", заключи червеният депутат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари