БСП и „Възраждане“ настояват за по-строги наказания при престъпления на пътя

2
Нинова призова от трибуната да се приеме промяната в НК, която казва, че за пияни и дрогирани шофьори няма да има условна присъда и парични гаранции, а ще се отнема превозното средство и ще се лежи 20 години в затвора
Нинова призова от трибуната да се приеме промяната в НК, която казва, че за пияни и дрогирани шофьори няма да има условна присъда и парични гаранции, а ще се отнема превозното средство и ще се лежи 20 години в затвора Снимка: БТА / Цветомир Цветков

Нинова призова от трибуната да се приеме промяната в НК, която казва, че за пияни и дрогирани шофьори няма да има условна присъда и парични гаранции, а ще се отнема превозното средство и ще се лежи 20 години в затвора

За по-строги наказания при престъпления на пътя настояха депутати от „БСП за България“ и „Възраждане“, информира БТА.

"Сигурно сте чули, че онзи дрогиран и пиян шофьор, който блъсна и уби 14-годишно момче в Казанлъшко, е пуснат срещу три хиляди лева парична гаранция. Сигурно сте чули, че днес Бузовград и Казанлъшко се вдигат на бунт", каза лидерът на левицата Корнелия Нинова. От парламентарната трибуна тя попита справедлива присъда ли е това и „проговаря ли съвестта ви“.

"За девети път поставям въпроса да се вкара в дневния ред и да се приеме промяната в Наказателния кодекс (НК), която казва, че за пияни и дрогирани шофьори няма да има условна присъда и парични гаранции, ще се отнема превозното средство и ще се лежи 20 години в затвора, ако е доказано престъплението", заяви Нинова.

"Ние от „БСП за България“ няма да спрем да поставяме този въпрос всеки ден, добави Нинова и заяви, че всеки ден по един депутат ще излиза и ще започва деня с този апел. Ще станем като онази прословута фраза в Рим – „Картаген трябва да бъде разрушен“, коментира тя.

Петър Петров от „Възраждане“ каза, че от партията настояват за променяне на квалификация на умисъла при престъпленията против транспорта, за премахване на условните присъди, за по-тежки санкции, когато при деянието са причинени изключително тежки последици и смърт – наказанията да са 20 години, както и да се отнема на моторното превозно средство.

Той обясни, че настояват за разглеждане на законопроект за промени в НК, касателно престъпленията против транспорта, внесен от „Възраждане“ през октомври 2022 година, и отправи апел към колегите си той да бъде разгледан.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари