БСП и ПП призоваха служебния кабинет да внесе Бюджет 2023

0
Двете партии коментират финансовата рамка в парламента
Двете партии коментират финансовата рамка в парламента Снимка: БГНЕС

Предлагаме минималната работна заплата да бъде на 50% от средната заплата, заяви Корнелия Нинова

Трябва да има бюджет. Служебният кабинет внесе удължаване на сегашния бюджет, което не е добре за гражданите. Ние смятаме, че е разумно да водим разговори, за да не допуснем популистки разговори и страната да изпадне в хаос. Независимо от това дали се провеждат преговори за мнозинство и правителство, трябва да постигнем минимум съгласие за Бюджет за 2023 г.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на срещата с представители на "Продължаваме промяната" в НС, предаде БГНЕС.

Предлагаме минималната работна заплата да бъде на 50% от средната заплата, да не се намаляват социалните ваучери, искаме да има безплатни лекарства и учебници за децата, което ще струва 180 млн., искаме да направим така че хората до 26 г. да бъдат освободени от данък върху печалбите, майчинството да следва минималната работна заплата, държим на преизчисляване на пенсиите, въвеждане на понятието енергийно беден, две тарифи за плащането на енергоносителите - таван на цените на парно, вода и ток. По предварителни изчисления социалните плащания са между 2 и 3 млрд. лева. Може да се намерят приходи за тях, но това е обект на предстоящи разговори“, допълни Нинова.

Петков обясни, че от ПП са съгласни, че трябва да бъде внесен нов бюджет от служебното правителство, защото няма как бюджет от миналата година да действа и сега. “Трябва да бъде повишената минималната работна заплата, даже за нас тя трябва да бъде 860 лв.”

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари